Oma sivukokoelmani

Moninaisuus ja osallisuus

Markkinamme ja tuotteemme ovat moninaisia – ja niin ovat myös työntekijämme. Moninaisuudella tarkoitetaan niitä yksilöllisiä eroja, jotka tekevät Henkelistä ainutlaatuisen. Kysymys on sekä näkyvistä (esimerkiksi sukupuolesta) että näkymättömistä eroista (kokemuksista, arvoista ja asenteista, koulutuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta ja kulttuurisista ja uskonnollisista taustoista). Kun tiimiläisten yksilölliset erot täydentävät toisiaan ja jokaista työntekijää arvostetaan, syntyy aito osallisuuden kulttuuri. Henkelillä toteutetaan holistista suhtautumista moninaisuuteen ja osallisuuteen. Vaalimme sellaista yrityskulttuuria, joka tukee osallisuutta ja yksilöllisten erojen arvostamista. Kiinnitämme erityistä huomiota sukupuoleen, sukupolviin ja kulttuuriin.

Kulttuuri

Maailmanlaajuisesti toimivana yrityksenä Henkelin työntekijät edustavat yli 120 kansallisuutta yli 75 maassa. Yli 80 % yli 50 000 työntekijästämme toimii Saksan ulkopuolella. Noin 53 % heistä työskentelee kehittyvillä markkinoilla.

Sukupuoli

Naiset edustavat noin 33 prosenttia työvoimasta ympäri maailmaa. Naisten osuus johtotehtävissä on viime vuorina kehittynyt myönteiseen suuntaan ja kasvanut vuosien 2003 ja 2016 välillä 22 prosentista 34 prosenttiin. Henkel tukee työntekijöitään ylläpitämällä työelämän tervettä joustavuutta, jotta työntekijät voivat helpommin tasapainottaa työn ja henkilökohtaiset sitoumuksensa. Voimme hyödyntää täysivaltaisesti kaikkien työntekijöidemme osaamista ja taitoja vain, jos tuemme heidän mahdollisuuksiaan yhdistää onnistuneesti ura ja perhe-elämä.

Sukupolvet

Henkelin henkilöstörakenteessa ovat edustettuina niin suuret ikäluokat kuin X- ja Y-sukupolvet sekä tuleva Z-sukupolvi. Jokaisella sukupolvella on omat ominaisuutensa ja mieltymyksensä. Henkel tukee työntekijöiden kokemusten- ja tiedonvaihtoa, jotta saman katon alla yhdessä työskentelevien sukupolvien täysi potentiaali saataisiin käyttöön. Lisäksi demografisten muutosten myötä elinikäisestä oppimisesta on tullut entistä tärkeämpää. Työterveydenhuoltomme auttaa työntekijöitämme voittamaan terveyteen liittyviä haasteita ja pidentämään heidän työkykyään. Henkel onkin saanut lukuisia palkintoja työterveydenhuollostaan.

Henkel on maailmanlaajuisesti sitoutunut monenlaisiin ulkoisiin toimiin ja kumppanuuksiin, joiden tavoitteena on tukea moninaisuuteen ja osallisuuteen liittyvää vuorovaikutusta. Näiden aloitteiden esittelyihin voi tutustua täällä.

Kuvat

Videot

Katselukertaa:

18.6.2014

Special Olympics Germany

During the German Special Olympics 2014, Henkel employees voluntarily supported the competitions

47618

Palvelut ja ladattavat tiedostot

Carole Scott Henkel Head of Corporate Communications (Denmark, Finland, Norway, Sweden, UK & Ireland)

Lisätiedot