Oma sivukokoelmani

Ulkoiset arvioinnit

Kestävän kehityksen asiantuntijoiden antamat arviot ja tunnustukset lisäävät markkinoiden läpinäkyvyyttä ja antavat tärkeää palautetta siitä, miten hyvin toteutamme kestävän kehityksen strategiaamme.

Sitoumuksemme ja suorituskykymme näillä aloilla näkyy meille myönnetyistä palkinnoista sekä tutkimustiedoista. Kansainvälisten arvioiden ja luokitusten lisäksi tunnustukset alueellisella tasolla ovat yhä tärkeämmässä asemassa.

Luokitukset ja indeksit

Logo Dow Jones Sustainability Index (DJSI World)

Zürich / New York: Vuonna 2017 Henkel pääsi mukaan Dow Jones Sustainability Index -indeksiin (DJSI World) ja Dow Jones Sustainability Index Europe -indeksiin (DJSI Europe). Vuoden 1999 lanseerauksesta lähtien Henkel on valittu 9 kertaa toimialansa markkinajohtajaksi.

Pariisi: Henkel on ”Together for Sustainability” -hankkeen jäsen, ja kansainvälinen EcoVadis-luokituslaitos arvioi jälleen sen kestävän kehityksen hallintaa. Yhteiskunta­vastu­uluo­kituk­sensa perusteella Henkel sai korkeimman arviointiluokituksen.

Logo FTSE 4 Good

Lontoo: Vuosi 2016 on 16. perättäinen vuosi, jolloin Henkel valittiin mukaan eettiseen indeksiin. Indeksin esittelivät vuonna 2001 Financial Times ja London Stock Exchange.

Logo Global Challenges Index

Hampuri: Vuonna 2016 Henkel oli jälleen niiden harvojen 50 yrityksen joukossa, jotka pääsivät Global Challenges Index -indeksiin. Indeksin on laatinut Börse Hannover ja saksalainen luokituslaitos Oekom Research. Henkel on ollut Global Challenges Index -indeksissä vuodesta 2007.

Global 100 Most Sustainable Corporations in the World

Toronto: Henkel on 15. sijalla ”2017 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” -listalla. Listan on laatinut media- ja sijoitusneuvontayritys Corporate Knights. Global 100 -indeksissä nimetyt yritykset ovat yleisen kestävän kehityksen edistämisen huippuja omilla teollisuusaloillaan.

MSCI World ESG Index and MSCI Europe ESG Index

New York: Henkel on jälleen mukana kestävän kehityksen MSCI World ESG- ja MSCI Europe ESG -indekseissä. Globaaleissa ESG-indekseissä on yrityksiä, jotka hallitsevat vahvasti riskejä ja mahdollisuuksia ympäristönsuojelun, sosiaalisen vastuun ja omistajavalvonnan (ESG = Environment, Social, Governance) suhteen.

Logo Oekom Research

München: Oekom Research myönsi Henkelille jälleen Prime-luokituksen. B-luokituksellaan Henkel oli paras kulutustavaroita tuottavista yrityksistä. Oekom Research on auttanut aktiivisesti muokkaamaan kestäviä sijoitusmarkkinoita vuodesta 1993 alkaen.

World’s Most Ethical Companies® Honoree 2016

New York: Henkel nimettiin maailman eettisimpien yritysten listalle yhdeksäntenä peräkkäisenä vuonna. Liiketoimintaa arvioidaan omistajavalvonnan, innovatiivisen vahvuuden, johtamistavan, yrityksen sisäisten hallintajärjestelmien, maineen hallinnan ja yrityskansalaisuuden suhteen.