Valikko
Hae

Työpaikkaan hakeminen ja valinta  Henkelillä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista? Täältä löydät vastaukset! Käytämme haku- ja valintaprosessissamme standardoituja, objektiivisiä ja reiluja kriteereitä. 

Erilaisia Henkelin työntekijöiden muotokuvia on koottu kollaasiksi

Etsimme joukkoomme ihmisiä, jotka menestyvät seuraavilla osa-alueilla:

Etsimme työntekijöitä, jotka jakavat visiomme ja arvomme. Etsimme erityisesti ihmisiä, jotka menestyvät seuraavilla osa-alueilla:

 • Aloitekyky ja määrätietoisuus
 • Päättäväisyys ja riskinotto
 • Muutosten ja innovaatioiden edistäminen
 • Näkökulma ja arvostelukyky
 • Vakuuttaminen ja vaikuttaminen
 • Henkilöstön valmennus ja kehittäminen (henkilöstövastuulliset työt)

Hakeminen Henkelille

Haluamme tehdä harkittuja, mutta nopeita ja vaivattomia päätöksiä. Siksi työpaikkojamme voi hakea vain verkon kautta. Verkkohausta on paljon etua, ja se nopeuttaa koko prosessia.


Työntekijämme edistävät yrityksen menestystä omalla henkilökohtaisella suorituksellaan. Arvostamme osaamista ja kannustamme ammattitaitoiseen työskentelyyn. Etsimme työntekijöitä, joiden lahjakkuus ja intohimo inspiroi muita. Sopiiko kuvaus sinuun? Hae nyt, niin voimme tutustua hakemus- ja valintaprosessin aikana. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja haluamme käydä avointa keskustelua tasavertaisesti. Päästäksemme tutustumaan sinuun mahdollisimman pian, hyväksymme tällä hetkellä vain verkossa jätetyt hakemukset. Lue lisää tarvittavista vaiheista täällä.

Uusille työntekijöille, ammattilaisille ja johtajille: Hakeminen vakituiseen tehtävään

Pisteytys Henkelillä

Haluamme sinun tietävän, mitä odottaa ja miten saat hakemuksellasi parhaan mahdollisuuden. Tästä syystä olemme koonneet muutamia vinkkejä, vältettäviä sudenkuoppia ja asioita, jotka kannattaa muistaa.

 • Näin kirjoitetaan henkilöstöjohtajille
 • Vältä tyypilliset sudenkuopat
 • Käytä hakemuksessa kuvaa, joka jää mieleen

Merkitse elämäsi/urasi tärkeät vaiheet CV:hen luettelomerkeillä. Näin voit kertoa työkokemuksestasi, kiinnostuksen kohteistasi ja vastuutehtävistäsi mahdollisimman laajasti. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että CV:ssä on enintään kaksi sivua. Säästä tilaa arvioimalla kriittisesti, mitä tietoja haluat esittää itsestäsi. Kolmatta sivua, joka sisältää muita henkilötietoja, ei tarvita. Voit myös lisätä etusivun, jossa on nimi, osoite ja valokuva.

Voit jättää pois tietyt tiedot, kuten vanhempiesi ammatin tai uskontosi. Valokuvan lisääminen CV:hen on suositeltavaa. Mainitse vain ne harjoittelupaikat ja osa-aikatyöt, jotka liittyvät hakemaasi tehtävään.

Keskeinen teema puuttuu
Lisää CV:hesi keskeinen teema. Kerro työhistoriastasi mahdollisimman selkeästi äläkä jätä siihen aukkoja. Harkitse, vastaavatko sivutyöt ja lisäpätevyydet työn vaatimuksia.

Ei merkitystä
Hyvän rakenteen ohella sisällön kiinnostavuus on tärkeää. Kerro työtehtävistäsi ja vastuualueistasi eri luettelokohdilla. Etenkin ulkomailla työtehtävän nimike ei usein selitä selkeästi toiminta-aluetta.

Liioittelu tai valehtelu
Ansioluettelon räätälöinti työnkuvan vaatimuksiin ei tarkoita, että sinun pitäisi liioitella tai valehdella. Se paljastuu nopeasti ja on vakavissa tapauksissa jopa rangaistavaa.

Huonosti valmisteltu
Jäsennä CV:si ja esitä osaamisesi mahdollisimman selkeästi. Älä ylitä kahta sivua ja valitse hyvin luettava fontti, vähintään 11 ​​pisteen koko.

Liikaa yksityiskohtia
Korkeakoulututkintosi on tärkeä mainita. Tietoja vanhemmista, sisaruksista tai kansalaisuudesta ei vaadita. Tiedot puoluejäsenyydestäsi tai uskontokunnastasi eivät myöskään kuulu ansioluetteloon.

Valokuva toimii ensivaikutelmanasi. Jos haluat antaa itsestäsi ammattimaisen kuvan, lomalla tai valokuvauskopissa otetut kuvat eivät ole paikallaan. Kuva ei myöskään saa olla kahta vuotta vanhempi.

Ihanteellisessa tapauksessa kuva heijastaa luonnettasi ja tuo esille karismasi ja persoonallisuutesi. Jos tiedät, mitä haluat kertoa itsestäsi, voit käyttää vaatetustasi, kehonkieltäsi ja yleistä olemustasi hakemuksesi tukena.

On tärkeää valita ammattisi kannalta sopiva vaatetus, jossa tunnet olosi mukavaksi. Voit vapaasti valita kuvaformaatin ja kuvan yksityiskohdat. Ihannetapauksissa kuvakoko on 6 x 4,5 cm. Vältä kokovartalokuvia ja ylisuuria kuvia.

Vinkkejä hakemukseesi

 • 7 vinkkiä verkkohakemukseesi
 • Tyypillisiä sudenkuoppia puhelinhaastattelun aikana
 • Muistilista työhaastattelua varten

Ole täsmällinen
Laadi hakemus huolellisesti ja varo kirjoitusvirheitä.

Ole luotettava
Käytä asiallista sähköpostiosoitetta muodossa etunimi.sukunimi@xxx.com.

Otsikkorivi on tärkeä
Liitä aina viitenumero ja työtehtävän nimi.

Huomioi lataustiedoston koko
Rekrytointiportaalissamme voit ladata korkeintaan 5 Mt:n kokoisia tiedostoja. Muista muuttaa asiakirjojen kokoa pienentämällä resoluutiota.

Ole järjestelmällinen
Yhdistä kaikki asiakirjat yhdeksi PDF-tiedostoksi seuraavassa järjestyksessä: työhakemus (motivaatiokirje), CV ja lisäasiakirjat (referenssit, tunnisteet ja todistukset).

Sitoutuminen kannattaa
Kirjoita ja suunnittele työhakemus niin, että tuot oman persoonallisuutesi esille. Kokeneet henkilöstöhallinnon työntekijät tunnistavat helposti kopioidut vakiofraasit.

Oikolue ennen lähettämistä
Tarkista kaikki työnhakuasiakirjasi huolellisesti ennen niiden lähettämistä.

Puhelimeen vastaaminen kaikissa tilanteissa
Valitse hiljainen ympäristö. Jos satut olemaan tien päällä, soita takaisin myöhemmin. 

Toisen henkilön keskeyttäminen puhelimessa
Älä keskeytä, kunnioita aina muita ja anna toisen henkilön päättää lauseensa. 

Puhuminen liian nopeasti
Keskity puhumaan selkeästi ja hitaasti, vaikka olisit hermostunut. 

Et tunne hakemusasiakirjojasi
Sinun tulee tuntea työhakemuksesi ja CV:si sisältö.

Et esitä kysymyksiä
Esitä kysymyksiä ja osoita, että olet kiinnostunut.

Ole järjestelmällinen

 • Onko tapaaminen vahvistettu?
 • Ovatko vaatteet valittu ja valmiina?
 • Oletko selvittänyt reitin haastattelupaikalle ja varannut puskuriaikaa matkaan?
 • Muistatko yhteyshenkilön nimen?
 • Onko yhteyshenkilön puhelinnumero merkitty ylös?

Sisällön valmistelu

 • Ovatko hakemusasiakirjasi kunnossa?
 • Oletko kerännyt tietoa yrityksestä etukäteen?
 • Tunnetko henkilökohtaiset vahvuutesi ja heikkoutesi?
 • Oletko miettinyt omia kysymyksiä?
 • Oletko valmistellut omia kysymyksiä?

Ole vakuuttava haastattelussa

 • Ole kohtelias ja itsevarma!
 • Avoin kehonkieli!
 • Puhu kuuluvasti ja selkeästi!
 • Kuuntele tarkkaan! - Vältä monologeja!
 • Älä keskeytä haastattelijaasi!

Lisätietoja

Saatat löytää vastauksia muihin kysymyksiisi usein kysytyistä kysymyksistämme. Työpaikkojamme voi hakea vain portaalimme kautta. Sieltä löydät konsernin kaikki avoimet työpaikat ja työtarjoukset. Onko sinulla muuta kysyttävää? Käytä rohkeasti yhteydenottolomakettamme.

Lue lisää tulevaisuudestasi Henkelillä

Henkelin eri työntekijöiden kasvot. He näyttävät luottavaisilta ja hymyilevät.

Uskalletaan vaikuttaa asioihin yhdessä.

Henkelillä ura tarkoittaa kasvua eloisassa ja monimuotoisessa luottamuksen ja yhteenkuuluvuuden ilmapiirissä, jossa ideoita on helppo toteuttaa.
Uskallatko vaikuttaa asioihin? Keskustellaan yhdessä.