Kestävä kehitys

Kestävän kehityksen johtajana pyrimme löytämään jatkuvasti uudenlaisia ratkaisuja. Jatkamme samalla liiketoiminnan vastuullista kehittämistä ja taloudellisen menestyksen lisäämistä. Tämä päämäärä yhdistää kaikki yrityksemme toimia ja koko arvoketjua.

Strategia

Kestävän kehityksen strategiamme

Tavoitteemme vuodelle 2030 on liiketoimissa luodun arvon kolminkertaistaminen ekologiseen jalanjälkeen nähden.

Yhteiskuntavastuu

Yrityskansalaisuus

Sosiaalinen sitoumus – yrityskansalaisuus – on aina ollut olennainen osa vastuunkantoamme yrityksenä. 

Henkelin sitoutuminen kestävän kehityksen kärjessä toimimiseen on yksi yrityksemme keskeisistä arvoista. Tasapainottelu taloudellisen menestyksen, ympäristönsuojelun ja yhteiskuntavastuun välillä on ollut tärkeä osa yrityskulttuuriammejo kymmeniä vuosia. Tämä lähestymistapa koskee kaikkia liiketoimintayksikköjä ja toimintoja. Noin 53 000 työntekijäämme ympäri maailmaa ovat ottaneet kestävän kehityksen periaatteet osaksi päivittäistä työtään ja ajattelevat ja toimivat niiden mukaisesti.

Kestävä kehitys Suomessa

Suomen Henkel sitoutuu kestävään kehitykseen

Henkel Norden, kuten koko kansainvälinen yritys, on sitoutunut johtajuuteen kestävän kehityksen alalla. Kestävä kehitys on olennainen osa toimintaamme joka päivä ja jokaisella liiketoimintamme osa-alueella. Tavoitteena on pitää yllä tasapainoa taloudellisen menestyksen, ympäristönsuojelun ja yhteiskuntavastuun välillä. Toteutamme maailmanlaajuista kestävän kehityksen strategiaamme paikallisesti kaikissa yrityksemme toiminnoissa ja koko arvoketjussa tuotannosta yhteistyökumppanuuksiin. Tuemme myös paikallisia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja työntekijöidemme sitoutumista.
 

Kestävän kehityksen strategia: enemmän vähemmällä

Tulevaisuutta ajatellen olemme laatineet kestävälle kehitykselle pitkän aikavälin strategian ja asettaneet selkeän mutta kunnianhimoisen tavoitteen vuodelle 2030: Tähän ajankohtaan mennessä kaikkien Henkelin tuotteiden ja prosessien pitäisi olla kolme kertaa nykyistä tehokkaampia.

Näin pyrimme vastaamaan yhteen tulevaisuuden tärkeimmistä haasteista, eli siihen, miten kasvu pidetään erillään luonnonvarojen kulutuksesta. Sen sijaan haluamme luoda lisäarvoa asiakkaille, kuluttajille, yhteisöille ja yrityksellemme – samalla kun pienennämme toimintamme ekologista jalanjälkeä. Enemmän vähemmällä on kestävän kehityksen strategian ydinajatus. Se ohjaa kaikkia liiketoimintaprosessejamme ja toimintaamme.