Dutan urapolku

Mikä on teknologian merkitys urallasi?
Teknologian avulla voin keskittyä olennaiseen, jolloin saavutamme enemmän vähemmällä. Otetaan esimerkiksi satojen tuotteiden markkinatutkimus eri asiakkaillamme. Tässä tapauksessa suhteellisen vakaille tuotteille voidaan käyttää tilastollisia ennusteita. Sen ansiosta voimme käyttää enemmän aikaa hyvin epävakaiden tuotteiden ennustamiseen. Näin tuloksiin saadaan enemmän tarkkuutta ja tehokkuutta, mutta ennen kaikkea poistamme niistä ihmisen vaikutuksen.

Miten saat tiimisi innostumaan uusista teknologioista?
Ensimmäinen askel on yksinkertaistaa monimutkainen tekninen käsite ja puhua siitä niin, että kaikki ymmärtävät, mitä se tarkoittaa. Toiseksi tiimin jäseniä kannattaa pyytää osallistumaan toteutuksen suunnitteluun aina, kun se on mahdollista. Lopuksi pitää korostaa, kuinka uudet teknologiat hyödyttävät heitä heidän työssään ja mahdollistavat liiketoiminnan kasvun laajemmassa mittakaavassa.

Miten elämäsi Shanghaissa eroaa elämästäsi Sydneyssä?
Saapuessani en puhunut sanaakaan kiinaa. Siksi alku oli vaikeaa, sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Asiat ovat kuitenkin parantuneet ajan myötä. Täällä on erittäin helppoa maksaa matkapuhelimella tai tehdä ostoksia verkossa, mikä on todella helpottanut elämääni. En juuri tarvitse lompakkoani tai korttejani, kun lähden kotoa. Lisäksi kiinalaisten ihmisten ja yhteiskunnan mukautuvuus ja ketteryys ovat kiistatta paljon suurempia kuin missään muualla maailmassa.

Mikä on ollut tärkein askel omassa ammatillisessa kehityksessäsi?
Se on todennäköisesti ulkomaankomennus paikallisessa pääkonttorissa. Se ei ainoastaan laajentanut maailmankuvaani, vaan jouduin myös kohtaamaan monia monimutkaisempia ongelmia. Haasteenani oli esimerkiksi parantaa erään Kiinan suurimman asiakkaamme keskeisiä KPI-lukuja, jotka olivat olleet laskussa jo vuoden. Samaan aikaan minun piti rakentaa uusi tiimi ja prosessi tyhjästä.

Mikä tekee Henkelistä ainutlaatuisen?
Henkel on yritys, jossa voit kääriä hihasi, haastaa nykytilan, tulla palkituksi ja samalla nauttia työstäsi!