fi-why-henkel-header-collage

Uskallamme vaikuttaa asioihin.

Jos mietit "Miksi Henkel?", vastaus on helppo: Olemme rohkeita. Olemme edelläkävijöitä sukupolvesta toiseen. Pyrimme yhdessä vaikuttamaan miljardien ihmisten elämään tuotteidemme, palveluidemme ja ratkaisujemme avulla. Tapaa tulevia kollegoitasi ja ota selvää, mikä tekee Henkelistä ainutlaatuisen heille.

#1 Henkelillä voit olla suunnanmuuttaja.

Henkelillä on vahva yrittäjähenkisyys. Varmistaakseen yrityksemme jatkuvan kehityksen työntekijämme haastavat vallitsevan olotilan ja toimivat yrittäjien tavoin, kehittäen uusia ideoita, nopeuttaen digitaalista muutosta ja muuttaen markkinoita, tuotteita ja palveluita.

Kollaasi Henkelin työpaikoista. Kuvia tekniikasta, digitaalisesta muutoksesta ja tuoreista ideoista.

Edistämme digitaalista muutosta sekä sisältä että ulkoa.
Tavoitteemme on jatkuvasti kehittää ydinliiketoimintaamme: Henkelin tuotteita ja teknologioita. Jatkuvasti enemmän verkostoituneessa maailmassamme kuluttajien tarpeet muuttuvat, samoin heidän ostopäätöksensä. Emme enää tarjoa pelkkiä tuotteita vaan integroituja palveluita, joita on helppo käyttää digitaalisissa laitteissa.

Tuomme digitaalisen tiedon kaikkien tiimiemme ulottuville.
Maailmanlaajuinen Digital Upskilling initiative – digitaalisten taitojen kehittämisaloitteemme tarjoaa räätälöityä koulutusta työryhmittäin noin 48.000 Henkelin työntekijälle. Muutos ei tapahdu hetkessä – se vie aikaa. Meille intuitiiviset ja yksilölliset koulutusmuodot toimivat erinomaisina motivaattoreina ja varmistavat, että opimme ja kehitymme jatkuvasti. Digital Upskilling -koulutuksen avulla Henkel määrittelee digitaalisen osaamisen standardit kaikkialla yhtiössä. Muuttuminen ei ole mahdollista, ellei jokainen esimies, tiimin jäsen ja harjoittelija ole siinä mukana.

why-henkel-collage-hao-desktop-Tapaa Hao, Mobile App Factoryn johtaja: ”Oletko kuullut Henkelin dx-innovaatiokeskuksesta? Kehittämällä tämän organisaation Henkel on osoittanut innovatiivisen ajattelutapansa. Berliinin kehitystehtaan johtajana minusta on upeaa nähdä, miten ihmiset voivat luoda uutta tyhjästä. Osallistuminen tähän digitaaliseen muutokseen ja tämän alustan käyttöönottoon on poikkeuksellinen kokemus. Se on yksi asia, jota arvostan eniten työssäni Henkelillä."

Kannustamme yrittäjyyttä tutkimalla uusia teknologioita, kokeilemalla uusia liiketoimintamalleja ja rakentamalla digitaalista ekosysteemiämme.
Henkel dx:n myötä avaamme kokonaan uuden luvun, jossa digitalisaatio, liiketoimintaprosessien hallinta ja IT-osaaminen kohtaavat vastatakseen alan suuriin haasteisiin. Innovaatiokeskuksemme keskittyvät tämän hetken päätrendeihin: alustatalouteen, kuluttajien ja asiakkaiden painopistemuutokseen, tulosperusteiseen palveluun ja Lean-Fast-Simple-konseptiin.

Yhdessä olemme innovatiivisia.
Edistämme startup-yrityksiä ja tuomme ne yhteen Henkelin operatiivisen liiketoiminnan kanssa edistääksemme läpimurtoteknologioiden kehitystä. Uskomme parhaiden ratkaisujen syntyvän, kun markkinoita mullistavat ideat ja oikeat resurssit yhdistyvät. Henkel Tech Venturesilla on laaja verkosto, joka kattaa kaikki valmistusteollisuuden osa-alueet.

Avaamme uusia uria hautomotiimiemme kanssa.
Innovoinnin edistämiseksi ja uusien liiketoimintamallien kehittämiseksi Consumer Brands -liiketoimintayksikkömme ovat perustaneet sisäiset ideatehdas- ja hautomotiimit. Näissä ajatushautomoissa yhdistyvät ketterät työtavat ja asiantuntemus kansainvälisen yrityksen mittakaavassa.
 

why-henkel-collage-esther-desktop-Tapaa Esther, Founding Member & Head of Fritz Beauty Lab: ”Aloitettuani työurani Henkelillä olen toiminut monissa eri tehtävissä yrityksessä. Vuonna 2020 perustin Fritz Beauty Labin. Se on osa Henkelin yritysrakennetta, mutta on organisoitu kuin start-up ja voi siksi toimia nopeasti ja ketterästi. Työssäni voin seurata intohimoani ja saavuttaa suuria asioita.”

Why Henkel - Video - Thumbnail

#2 Me Henkelillä työskentelemme tiiminä.

Henkelillä on noin 48.000 työntekijää eri puolilta maailmaa. Menestyksemme perustana on maailmanlaajuinen tiimimme, joka koostuu eri taustoista tulevista ja eri kokemuksia, taitoja, osaamista ja lähestymistapoja omaavista ihmisistä.

Kollaasi Henkelin työympäristöstä. Henkel-työntekijämme pelaavat aina joukkueessa.

Uskomme, että johtajuus kuuluu kaikille.
Johdatpa tiimiä tai et, voit muuttaa asioita, parantaa yhteistyötä, edistää innovaatioita ja ottaa kokonaisvastuun tuloksista ja ympärilläsi olevista ihmisistä. Näin luot vahvan perustan Henkelin yrityskulttuurin muovaamiseksi. Tuemme työntekijöitämme arvioimaan toimintaansa ja päätöksiään Henkelin arvojen mukaisesti ja olemaan aina avoimia palautteelle oppiakseen ja kasvaakseen. Meidän kaikkien tehtävänä Henkelillä on toteuttaa neljää johtajuussitoumusta. 

1. Toimimme kuten yrittäjät
Uskallamme ottaa riskejä luodaksemme lupaavia liiketoimintamahdollisuuksia. Edistämme innovaatioita ja päivittäisiä parannuksia. Kannustamme tekemään selkeitä ja oikea-aikaisia päätöksiä.

2. Työskentelemme vahvana tiiminä
Toimimme aina yhtenä tiiminä Henkelin etujen mukaisesti. Yhteistyömme perustuu luottamukseen ja läpinäkyvyyteen. Arvostamme monimuotoisuutta, uteliaisuutta ja ennakkoluulottomuutta.

3. Suhtaudumme intohimoisesti työntekijöidemme kehittämiseen
Haluamme rakentaa ja kehittää parhaan tiimin. Annamme työntekijöillemme haasteita ja tunnustusta. Otamme vastaan ja annamme palautetta sekä opimme jatkuvasti.

4. Kannamme vastuun tuloksistamme
Luomme parhaat ratkaisut asiakkaillemme. Toimimme aktiivisesti saavuttaaksemme kunnianhimoiset tavoitteemme. Pidämme lupauksemme ja kunnioitamme sitoumuksiamme.

 

why-henkel-collage-kerstin-desktop-Tapaa Kerstin, European Technical Manager: ”Kuinka tulla johtajaksi naisena ja inspiroida muita? Työskentelemällä Henkelillä. Koko urani ajan nykyisessä tehtävässäni Adhesive Technologiesin innovaatiopakkausten johtajana tiimiyhteistyö ja yrittäjähenki on saanut aikaan mahtavia uusia innovaatioita. Menestykseni ei rohkaise vain minua, vaan myös muita naisia. Suhtaudun Henkelin johtajuussitoumuksiin erittäin vakavasti ja tuen tiimiäni heidän työssään.”

Monimuotoisuus, tasa-arvo ja osallisuus ovat juurtuneet syvälle yritysarvoihimme.
Henkelille monimuotoisuus, tasa-arvo ja osallisuus ovat enemmän kuin vain muotisanoja tai jotain, mikä on "kiva saada". Meille monimuotoisuus, tasa-arvo ja osallisuus on "pakollinen" ja liiketoiminnan kannalta kriittinen alue, joka on juurtunut syvälle yritysstrategiaamme ja arvoihin. Työntekijämme kuuluvat eri sukupuolta ja sukupolvea, ovat erilaisia seksuaalisia ja uskonnollisia suuntautumisia, tulevat eri etnisistä ja kulttuurisista alkuperästä, tuovat mukanaan erilaisia taitoja, taustoja ja kykyjä ja ovat erilaisia monessa muussa ulottuvuudessa. Tavoitteemme on edistää kulttuuria, jolle on tunnusomaista kuuluminen, ja pyrimme oikeudenmukaisuuteen vapauttamaan monimuotoisuutemme täyden potentiaalin. Siksi edistämme aktiivisesti työntekijöidemme osallistavaa käyttäytymistä, lisäämme tietoisuutta ja vaalimme ympäristöä, joka hyväksyy ja arvostaa yksilöllisiä eroja. Lue lisää Henkelin M&I-strategiasta ja -aloitteesta: Diversity, Equity & Inclusion (henkel.com).

Olemme kehittäneet uuden Smart Work -konseptin.
Tiedostamme työntekijöidemme tarpeen työajan joustavuudelle sekä työn ja vapaa-ajan tasapainolle. Yhdistämällä etä- ja toimistotyön ja tarjoamalla joustavuutta yksilöllisten tarpeiden mukaan luomme pohjan entistä tuottavammalle työympäristölle. Vaikka jotkut toiminnot edellyttävät edelleen läsnäoloa paikan päällä kun taas toiset voidaan suorittaa kokonaan etänä, useimmat työntekijät yhdistävät nämä kaksi toimintatapaa. Uskomme, että etätyö voi olla mahdollista jopa 40 %:ssa hybridityöajasta. Mallina voi olla myös vaikkapa yksi etäviikko kuukaudessa. Toimistoillamme on ja tulee aina olemaan keskeinen rooli yrityskulttuurissamme. Ne mahdollistavat yhteistyön, innovaatiot, tietojen vaihdon ja ovat Henkelin henkeä muovaava yhteenkuuluvuuden ja yhteisön paikka. Jatkamme työympäristöjemme, toimistojemme ja rakennustemme uudistamista ja teemme niistä entistäkin valmiimpia tulevaisuuteen.

Mielestämme kaikkien pitää voida sovittaa keskenään työ- ja perhe-elämä.
Olennainen osa hyvää työ-elämän joustavuutta on antaa vanhemmille enemmän vapautta ja mahdollisuus työskennellä kotoa käsin tai muualla, ei vain toimistolla. Infrastruktuurilla on tässä merkittävä rooli. Pääkonttorissamme Saksassa meillä on Henkelin henkilökunnalle kolme päiväkotia. Tarjoamme eri maissa mm. lastenhoitopalveluja helpottamaan työntekijöiden elämää.

Lisätietoja

#3 Henkelillä voit muokata uraasi.

Haluamme nähdä henkilöstömme kasvavan sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Siksi tarjoamme monia mahdollisuuksia oppia, saada palautetta ja opastusta sekä hankkia monipuolista ja kansainvälistä kokemusta. Uskomme, että näkökulmien vaihto tekee meistä paljon menestyksellisempiä kuin siiloissa toimiminen ja kasvaminen. Henkelin kaltaisessa monikansallisessa yrityksessä urasi seuraava askel on aina edessäsi.

Kollaasi Henkelin työympäristöstä. Henkelissä voit luoda urasi.

Tarjoamme kansainvälisiä mahdollisuuksia.
Henkel auttaa sinua laajentamaan näköalojasi, sillä kansainvälistä kokemusta omaavat ihmiset tekevät maailmanlaajuisesta tiimistämme menestyksekkään ja inspiroivan. Henkelin kokoisessa yrityksessä urapolkusi ei tarvitse välttämättä olla lineaarinen. Kokeile eri työpaikkoja, sijainteja tai jopa maita. Tarjoamme huipputyöntekijöillemme Triple Two -filosofian: He voivat työskennellä uransa aikana vähintään kahdessa tehtävässä kahdessa eri maassa ja kahdella liiketoiminta-alueella.

Luotamme hyviin tuloksiin. Ja palkitsemme ne.
Olennainen osa yrityskulttuuriamme on, että palkitseminen perustuu suoritukseen ja että työntekijöillemme tarjotaan kannustimia. Uskomme kunnianhimoisten tavoitteiden asettamiseen ja huippuosaamisen palkitsemiseen niiden mukaisesti. Tämä tarjotaan paikallisesti kilpailukykyisten ja houkuttelevien etujen lisäksi. 

Autamme työntekijöitämme kehittämään osaamistaan.
Haluatko kehittyä ja hankkia uusia tietoja ja taitoja? Henkel Learning Hub -koulutusalustamme on tehty sinua varten! Käytössäsi on yli 8 000 verkkokurssia ja digitaalista koulutusresurssia useista eri aiheista, joiden avulla voit laajentaa ammattiosaamistasi. Tavoitteemme on varmistaa työntekijöidemme tulevaisuus auttamalla heitä kehittämään tarvitsemiaan tärkeitä taitoja ja hyödyntämään koko potentiaalinsa oppimisen avulla. 

Uskomme, että palautteella on tärkeä rooli omassa kehityksessäsi. Siksi palautekulttuurimme mahdollistaa sen, että kaikki työntekijät voivat milloin tahansa saada palautetta kollegoilta, esimiehiltä ja tiimin jäseniltä ja antaa sitä itse. Jotta tämä olisi vielä helpompaa, olemme ottaneet käyttöön palautetyökalun, joka tarjoaa mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa onnitteluja ja kiitosta KUDOS-korttien avulla.

Luomme mahdollisuuksia varhaiseen kasvuun.
Maailmanlaajuisen perehdytysohjelmamme "BE PART" avulla pääset hyvään alkuun Henkelillä. Digitaalisen sisällön ja offline-toimintojen avulla BE PART auttaa uusia työntekijöitä ymmärtämään Henkelin toimintaa ja oppimaan tavoille nopeasti. Saat meiltä kaikki tärkeät tiedot, joita tarvitset työskentelyssä meillä ensimmäisen puolen vuoden aikana.

Uskomme vahvasti vastuun ottoon jo varhaisessa vaiheessa. Siksi saat heti saapuessasi projekteja, joiden avulla voit oppia, luoda ja edistyä ottamalla vastaan uusia haasteita.

 

Olemme aina liikkeellä ja etsimme uusia ja mahtavia ideoita.Kuten kerroimme ensimmäisessä johtajuussitoumuksessamme, toimimme kuin yrittäjät. Tämä tarkoittaa, että meidän tulee ennakoida tulevaisuuden trendejä ja asiakkaiden tarpeita markkinoita nopeammin, olla ennakoivia ja puolustaa ideoitamme. Pyrimme aina testaamaan nopeasti jokaisen uuden idean, sitten joko kehittää sitä tai luopua siitä. Kutsumme sinut auttamaan meitä laajentamaan liiketoimintamallejamme puhtaasta tuotteesta aina myynninjälkeisiin uusien palvelujen ja tulospohjaisten ratkaisujen tarjoamiseen. Consumer Brands -yksikkömme lanseerasi Choicify-sovelluksen, joka käyttää tekoälyä auttamaan asiakkaita värin valinnassa. Persil Service -palvelun avulla lisäsimme pyykinpesu- ja kodinhoitomarkkinoille online-pesulapalvelun. Adhesive Technologies -liiketoimintamme on auttanut valmistamaan paperipillejä, jotka kestävät pidempään nesteessä. 

Luomme mahdollisuuksia varhaiseen kasvuun.
Erilaisilla opiskelijoille ja korkeakoulututkinnon suorittaneille suunnatuilla ohjelmillamme varmistamme, että löydämme ja edistämme lahjakkuuksia varhaisessa vaiheessa. Uskomme vahvasti varhaiseen vastuuseen ja siksi luomme ohjelmia, jotka antavat nuorille ammattilaisille mahdollisuuden oppia, luoda ja edistyä ottamalla vastaan uusia haasteita. Riippumatta tiimistä, toimialasta tai liiketoiminta-alueesta rohkaisemme työntekijöitämme osallistumaan, olivatpa he sitten harjoittelijoita tai kansainvälisiä johtajia. Me Henkelillä uskomme, että näin rakennetaan huomisen ammatteja.

 

why-henkel-collage-nicolas-desktop-Esittelyssä Nicolas, Regional Purchasing Manager: ”Aloitin urani Henkelillä harjoittelijana Brasiliassa ja muutin Saksaan kuusi vuotta myöhemmin. Esimieheni ja mentorini ovat auttaneet minua kasvamaan ja kehittämään uraani. Minulle annettiin vastuuta aikaisessa vaiheessa, ja olen kiitollinen kaikista minulle annetuista mahdollisuuksista. Nautin erityisesti ekologisen jalanjälkemme pienentämisprojektista: muutimme paikallisia sähköntoimitussopimuksia ja valitsimme tilalle uusiutuvan energian toimittajat. Henkel on aina liikkeellä. Aivan kuten minä."

#4 Me Henkelillä tarjoamme muutakin kuin vain työpaikkoja.

Kestävän kehityksen edelläkävijöinä pyrimme kehittämään uusia kestävän kehityksen ratkaisuja jatkaen samalla liiketoimintamme vastuullista muokkaamista ja kasvattaen taloudellista menestystämme. Tämä tavoite koskee kaikkea liiketoimintaamme koko arvoketjussa.

Kollaasi Henkelin ympäristöstä ja vastuullisuudesta. Henkelissä työntekijämme tekevät muutakin kuin työtä.

Olemme sitoutuneet olemaan kestävän kehityksen edelläkävijöitä.
Pyrimme luomaan kestävää arvoa kaikessa toiminnassamme – yhdessä työntekijöidemme, kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa. Olemme sitoutuneet varmistamaan työntekijöidemme, asiakkaidemme ja kuluttajiemme turvallisuuden ja terveyden sekä ympäristön suojelun yhteisöissä, joissa toimimme.

Osallistumme ilmastonsuojeluun, käytämme uusiutuvia energialähteitä ja vähennämme energiankulutustamme ja päästöjämme.
Henkelin pitkän aikavälin tavoitteena on tulla ilmastopositiiviseksi yhtiöksi ja edistää edistystä sen arvoketjun tärkeillä alueilla ja siten edistää aktiivisesti ilmastonsuojelua. Tavoitteenamme on vähentää tuotantolaitostemme energiankulutusta 50 prosentilla tuotetonnia kohti sekä tuotannon hiilijalanjälkeä 75 prosentilla vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2010 lähtökohtaan. Lisäksi pyrimme hankkimaan 100 prosenttia ostamastamme sähköstä uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä.

Siirrymme kohti kiertotaloutta luomalla älykkäämpiä pakkauksia.
Tavoitteemme on sisällyttää kestävistä lähteistä peräisin olevat materiaalit älykkäisiin malleihin, jotka sulkevat kierron. Tavoitteemme on suunnitella pakkauksia, joissa käytetään kaikkein kestävimpiä saatavilla olevia materiaaleja ja samalla rajoittaa pakkausten valmistukseen tarvittavien materiaalien määrää tinkimättä kuluttajien odottamasta laadusta. Vuoteen 2025 mennessä pyrimme vähentämään fossiilisista lähteistä peräisin olevan ensiömuovin määrää kuluttajatuotteissamme 50 prosentilla. Saavutamme tämän kasvattamalla kierrätysmuovin osuutta yli 30 prosenttiin, vähentämällä muovin määrää ja käyttämällä yhä enemmän biopohjaisia muoveja.

Olemme sitoutuneet parantamaan myönteistä vaikutustamme yhteisöihin.
Haluamme edistää aktiivisesti sosiaalista kehitystä ja ihmisten voimaannuttamista. Vuodelle 2025 olemme asettaneet tavoitteeksi parantaa yli 20 miljoonan ihmisen elämää maailmanlaajuisesti. Edistämme sosiaalista kehitystä tekemällä yhteistyötä voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa. Esimerkiksi yhteistyömme Solidaridad-kehitysjärjestön kanssa tavoitteena on pienviljelijöiden jatkuva koulutus heidän toimeentulonsa parantamiseksi ja luonnonsuojelun lisäämiseksi luomuviljelymenetelmien avulla.

 

why-henkel-collage-eduardo-desktop-Tapaa Eduardo, International Packaging Manager: ”Minulle on työn lisäksi aina ollut tärkeää parantaa ihmisten elämää. Henkeliltä löysin paikan, jossa voin kehittyä omalla alallani, nauttia työstäni ja tehdä maailmasta kestävämmän. Pakkauspäällikkönä tehtäväni on vähentää muovin kulutusta. Minulle se on enemmän kuin pelkkä työ.”

Sitoumuksemme jakautuu neljään osa-alueeseen.

1. Vapaaehtoinen sitoutuminen yritystasolla: Osana yrityssitoumustamme tuemme työntekijöitämme ja meiltä eläkkeelle jääneitä heidän vapaaehtoistyössään koulutuksen, sosiaalisten asioiden, terveyden, kulttuurin, ympäristön ja tiimitoiminnan aloilla.

2. Sosiaaliset kumppanuudet: Osana yrityssitoumustamme osallistumme sosiaalisiin kumppanuuksiin ja toimintaan yhteisöissä, joissa Henkel toimii. Tuemme koulutusta Henkelin yrityskansalaisuuden ja liiketoimintayksiköiden ohjaamina.

3. Hätäapu: Luonnonkatastrofien jälkeen Henkel reagoi nopeasti ja epäbyrokraattisesti tarjoten apua kaikkialla maailmassa, missä sitä tarvitaan.

Olemme perustaneet kaksi säätiötä.
Vuodesta 1958 lähtien Dr. Jost Henkelin säätiö on edistänyt monimuotoisuutta korkeakouluissa ja tukee kunnianhimoisia nuoria heidän opinnoissaan – joustavalla, ainutlaatuisella ja kansainvälisesti suuntautuneella lähestymistavalla. Tammikuussa 2011 Henkel perusti Fritz Henkel -säätiön, joka toimii yhteiskunnallisen sitoutumisemme kattojärjestönä ja edistää toimintaamme. Se korostaa pitkäaikaista sitoutumistamme yhteiskuntavastuuseen, joka ei rajoitu vain suoriin kaupallisiin etuihimme.

 

why-henkel-collage-isabella-desktop-


Tapaa Isabella, Regional Diversity and Inclusion Manager LATAM: ”Työskentelen Henkelillä D&I-johtajana, ja yrityksen sosiaalinen sitoumus on aina inspiroinut minua. Osana Ugandan MIT-aloitteen tukemaa projektia toimin vapaaehtoisena orpokodissa. Hankkeen aloitti ja toteutti toinen Henkelin kollega, ja se on vaikuttanut myönteisesti yli tuhannen henkilön koulutukseen, terveyteen, työturvallisuuteen ja turvallisuuteen Ugandassa. Osallistumalla tällaisiin hankkeisiin voin vaikuttaa työni lisäksi myös eri puolilla maailmaa sijaitseviin yhteisöihin.”

Henkelillä työskentelyn edut

Lue lisää tulevaisuudestasi Henkelillä

Henkelin eri työntekijöiden kasvot. He näyttävät luottavaisilta ja hymyilevät.

Uskalletaan vaikuttaa asioihin yhdessä.

Henkelillä ura tarkoittaa kasvua eloisassa ja monimuotoisessa luottamuksen ja yhteenkuuluvuuden ilmapiirissä, jossa ideoita on helppo toteuttaa.
Uskallatko vaikuttaa asioihin? Keskustellaan yhdessä.