Ivanin urapolku

Mikä Henkelissä on todella ainutlaatuista?
Henkel antaa sinulle mahdollisuuden kehittää tositeolla omaa uraasi. Suurin ammatillinen tavoitteeni oli rakentaa kansainvälinen ura, Tullessani Henkelille olin siis melko innoissani mahdollisuuksista, joilla tämä toteutui. Jos haluat hallita uraasi, Henkel antaa sinulle kaiken tarvitsemasi tuen tullaksesi sellaiseksi ammattilaiseksi, joka haluat olla.

Henkelillä olet jo työskennellyt viidessä maassa. Miten Henkel on tukenut urakehitystäsi?
Henkelillä on upea kehitysekosysteemi, joka koostuu johtajista, mentoreista ja aidosti yhteistyöhaluisista kollegoista. Työntekijöille on tarjolla kattavat koulutusohjelmat ja monia työssäoppimismahdollisuuksia. Nämä upeat ammatillista muutosta tukevat menetelmät ovat olleet tukenani jokaisessa kansainvälisessä tehtävässäni. Yrityksen poikkeuksellinen tuki ei ole koskaan pettänyt minua.

Mitä tulee HR:ään, mikä on tärkein ero Euroopan ja Latinalaisen Amerikan välillä?
On vaikea valita vain yhtä! Niitä on paljon, jotkut ovat jopa erittäin hauskoja! Olen törmännyt moniin kulttuurieroihin, joista minulla on paljon hauskoja anekdootteja. Olen oppinut mielenkiintoisia käytäntöjä, määräyksiä ja yleisiä tapoja hoitaa henkilöstöhallintoa matkan varrella. Sain myös mahdollisuuden jakaa oman alueeni käytäntöjä. Yleisesti ottaen sanoisin, että mielenkiintoisin oppimani asia oli ero ajattelutavassa, joka liittyi esimerkiksi työn vakauteen, tiimityöhön, työn ja vapaa-ajan tasapainoon ja tuottavuuteen.

Mikä on ollut tärkein askel omassa ammatillisessa kehityksessäsi?
Kansainvälisessä urassa jokainen toimeksianto jättää jälkensä. Uusi elinympäristö, uusi kieli, uusi kulttuuri ja uudet suhteet, kaikki nämä tarkoittavat, että poistut kokonaan mukavuusalueeltasi. Tämä on tilaisuus osoittaa, että osaamme olla joustavia ja mukautuvia, ja se on erittäin palkitsevaa. Jos minun pitäisi valita kokemus, joka opetti minulle eniten itsestäni, se olisi ehdottomasti komennukseni Saksassa!